piątek, 31 marca 2023
  • Kontakt
  • Regulamin

Świat na obcasach

  • Home
  • Moda
  • Uroda
  • Miłość i sex
  • Wnętrza
    • Mieszkanie z pomysłem
  • Lifestyle
  • Babskie sprawy
  • Zdrowie
    • Dieta i ćwiczenia
  • Na talerzu
  • Zobacz także
    • GlamStyle
    • Milionkobiet.pl
Strona domowa Na talerzu

Na talerzu

Jak jeść awokado? Sprawdź 5 pysznych przepisów

Autor: Redakcja
w :  Na talerzu
przepisy z awokado

Awokado jest jednym z najpopularniejszych i najmodniejszych ostatnimi czasy owocem, który wdrażany jest do wielu posiłków. Dzięki niemu możemy dostarczyć wielu cennych składników odżywczych, a zarazem wspomóc swój organizm w procesie chudnięcia. Można go spożywać na surowo, w formie dojrzałego miąższu bądź jako dodatek do sałatki. Jak zatem jeść awokado, aby dobrze nam smakowało? Sprawdźmy 5 pysznych przepisów.

Catering dietetyczny – czy warto?

Autor: Redakcja
w :  Na talerzu

Catering dietetyczny, czyli dieta pudełkowa zyskuje coraz większe grono zwolenników ze względu na wygodę tego rozwiązania i szereg korzyści jakie oferuje. Ciągłe życie w pędzie, nadmiar obowiązków i pracy sprawiają, że często nie mamy czasu na to, aby samodzielnie gotować zdrowe i zbilansowane posiłki, co odbija się na naszym zdrowiu i samopoczuciu.  Dlatego coraz więcej osób decyduje się przejść na …

5 sposobów na wykorzystanie hummusu w kuchni

Autor: Redakcja
w :  Na talerzu
Hummus klasyczny w białej miseczce, dookoła pokrojona pita i ćwiartki cytryny

Hummus to doskonała vege pasta, której walory doceniają nie tylko weganie. Podstawowy przepis można modyfikować, tworząc np. hummus paprykowy lub pomidorowy, a także dodając do niego zioła i przyprawy. Jak jeść hummus, jak wkomponować go w doskonałe i wartościowe dania? Zapraszamy na kulinarną podróż w bliskowschodnim klimacie! Hummus – bliskowschodnie wegańskie jedzenie Hummus to gęsta pasta do smarowania lub dip …

Wegański budyń z musem truskawkowym i granolą

Autor: Redakcja
w :  Na talerzu
przepis na budyn

Kasza, choć towarzyszy nam głównie w porze obiadowej, równie smacznie sprawdzi się jako baza deseru z truskawkami i granolą. W tej postaci to prosty i szybki sposób na drugie śniadanie lub podwieczorek. Nie sposób mu się oprzeć, bo nie tylko doskonale smakuje, sale również przyjemnie chłodzi i zapewnia poczucie sytości na długi czas wakacyjnej zabawy!

Cztery przepisy na pożywne zupy

Autor: Redakcja
w :  Na talerzu

Nic tak nie rozgrzewa żołądka jak pożywna zupa. Warto ją jeść już na śniadanie, bo pobudza nasz układ trawienny i dostarcza solidnej dawki witamin i minerałów. Zupa idealnie wpisuje się też jako obiadowe danie, które syci i dostarcza wielu wartościowych składników odżywczych.

Wegańskie ciasto z wiśniami

Autor: Redakcja
w :  Na talerzu
przepis na ciasto z wisniami

Ręka w górę, która z nas nie lubi od czasu do czasu odrobiny słodyczy i przepysznego ciasta do popołudniowej kawy czy spotkania z bliskimi. Podpowiadamy, jak przygotować letnią pokusę, w której słodycz przełamana została kwaskowatym smakiem wiśni. A wszystko to w wersji całkowicie wegańskiej.

Fit sałatka z grillowanym indykiem

Autor: Redakcja
w :  Na talerzu
grillowany indyk

Sałatka to doskonała propozycja na lekki posiłek lub przekąskę, zwłaszcza jeśli dbasz o linię. Wzbogacając warzywa w mięsne dodatki, grzanki oraz ziarna stworzymy zbilansowane, lekkostrawne danie zawierające wszystkie niezbędne do organizmu składniki – białko, węglowodany, tłuszcze oraz witaminy i minerały. Sprawdź, jak poczuć lato na talerzu w mięsnej wersji.

Sałatka z grzankami i pomarańczą

Autor: Redakcja
w :  Na talerzu
salatka z pomarancza i grzankami

Lubisz odżywiać się zdrowo, świadomie dobierasz produkty i starasz się wprowadzać do diety dużą ilość warzyw i owoców, ale brakuje ci pomysłów, jak zamienić standardową sałatkę w niecodzienne danie? Doskonałym urozmaiceniem codziennej rutyny będzie połączenie warzyw z nasionami i pomarańczą w towarzystwie grzanek z pleśniowym serem.

Diata nordycka – chudnij w zdrowym tempie

Autor: Redakcja
w :  Na talerzu
dieta nordycka

Dieta nordycka to przede wszystkim cierpliwość i determinacja. Nie spodziewaj się, że w tydzień zgubisz 5 kg. Wiosna wiosną, szczupła sylwetka, szczupłą sylwetką, ale do wszystkiego trzeba dochodzić małymi krokami, w zdrowym tempie. Ten sposób odżywiania, uczy dobrych nawyków żywieniowych, zdrowego stylu życia, a co za tym idzie – możesz zapomnieć o efekcie jo-jo. Na czym polega? Sprawdź!

Pomysł na wegetariańskie śniadanie – warzywna frittata z oscypkiem

Autor: Redakcja
w :  Na talerzu
śniadanie wegetariańskie

Przygotowując menu bez mięsa, warto pomyśleć o śniadaniu. To najważniejszy posiłek dnia, więc musi on zapewnić nam dużo energii i sił. O ile wiele z nas uwielbia zacząć dzień w towarzystwie mięsnego rarytasu goszczącego na talerzu , o tyle śniadanie w wersji wege może być również bardzo smaczne, pożywne i przede wszystkim – zdrowe.

1234Strona 1 z 4

Najczęściej czytane

  • moda wiosna lato 2020
  • trener personalny
  • Rezerwowanie wizyty u fryzjera on-line. To się opłaca
  • Zwężenie spodni
  • trendy manicure wiosna 2021
  • Piec wolnostojący czy kominek z obudową – co wybrać?
  • 5 fit przepisów na szybkie i zdrowe śniadanie
  • Makeup Revolution
  • Danuta Awolusi
  • projektanci mody
  • Sprawdź technologię Fastfreeze!
  • paznokcie 2018
  • meski orgazm
  • cwiczenia na cellulit
  • moda zima 2021
  • obuwie

Reklama

  • polityka prywatnosci
© Copyright 2016, Designed by Bdaia

Login

WitajLog into your account