Lato to czas relaksu, jednak nawet w czasie upalnych dni nie tak trudno jest złapać infekcje, zwłaszcza, gdy pogoda jest przysłowiową kratkę. Pędzimy Wam z pomocą w przygotowaniu szybkiego smoothie z imbirem i marchewką, które nie tylko Was orzeźwi, ale także stanie się prawdziwą bombą witaminową dla organizmu.
Do przygotowania smoothie z imbirem i marchewką potrzebujesz:
Składniki:
- 500 ml mleka migdałowego,
- 1 jabłko,
- 2 marchewki,
- 2 małe kawałki imbiru,
- 2 łyżeczki kurkumy,
- 4 daktyle,
- 60 g orzechów nerkowca,
- pół łyżeczki cynamonu.
Marchewkę i jabłko obierz i pokrój na średnie kawałki. Do blendera kielichowego (np. Beko) włóż marchewkę, jabłko, kawałki imbiru daktyle, kurkumę, nerkowce, cynamon i zalej mlekiem. Blenduj do uzyskania gładkiej, jednolitej masy. Podawaj od razu po przygotowaniu. Smacznego!
Przepis pochodzi z akcji Beko #jedzjakmistrz
fot. mat. prasowe
Leave a Reply